VIN MENY
HVITE VINER
PECORINO VELLODORO
Umani Ronchi, Abruzzo Italia
Pecorino
Druene innhøstes manuelt fra Umani Ronchis vinmarker i Monti Pagano-åsene rundt Chieti i primo september. De mykpresses om morgenen, mens de ennå er kjølige, og vinifiseres ufiltrert ved at mosten kjøles umiddelbart ned og gis kald statisk dekantering. Vinens alkoholiske gjæring foretas i temperaturkontrollerte ståltanker på 16-18 grader i 10-15 dager. Vinen gis ikke malolaktisk gjæring. Etter vinifikasjon hviler vinen ufiltrert (på bunnfallet) i min. fire måneder før flasking.
glass 95,- / 425,-
SANCERRE BLANC AOC
Dominique Roger, Loire Frankrike
Sauvignon Blanc
Temperaturkontrollert fermentasjon på ståltank med den naturlige gjærsoppen på druene for å bevare vinens unike terroirprofil. Vinen ligger en periode på bunnfall med jevnlig omrøring. Etter en forsiktig filtrering tappes vinen på flaske.
glass 135,- / 635,-
CHABLIS PER ASPERE
Domaine Charly Nicole, Burgund Frankrike
Chardonnay
De økologisk dyrkede druene fra Charly Nicoles vinmarker i Fleys mykpresses før de gjæres naturlig i 25 dager på bunnfallet. Vinen
overføres så til stålfat for ytterligere foredling i 10-12 mnd.
glass 130,- / 615,-
HAUTE - CÔTES DE BAUENE AOC
Domaine Henri Delagrange, Burgund Frankrike
Chardonnay
Druene høstes manuelt fra familien Delagranges 3 ha store og 15 år gamle, sør-sør-østvendte vinmark i Pommard, 100-150 m.o.h. Druene mykpresses, hvoretter halvparten gjæres i ståltanker og halvparten dels i eldre barriques (228 l.), dels i eldre tonneaux (500 l). Vinene lagres i samme i 12 mndr før tapping.
695,-
SANCERRE GRAND RESERVE
Henri Bourgeois, Loire Frankrike
Sauvignon Blanc
Gjæret i temperaturkontrollerte ståltanker. Fatlagret i 5 md
695,-
SÛDTIROLER MONTIGGL RIESLING DOC
San Michele Appiano, Alto Adige, Italia
Riesling
Druene hentes eksklusivt fra Cru-vinmarkene ved Monticolo-sjøen (Lago Monticolo/Montiggl). Etter pressing gjæres vinen på ståltanker, etterfulgt av 5 mnd. lagring på samme fat. Vinen modnes 3-4 mnd. på flaske før distribusjon. Meget begrenset produksjon.
695,-
COMETA DOC
Planeta, Sicilia
Fiano
Fra vinmarkene Gurra og Dispensa i Ulmo. Druene høstes i slutten av august, avstilkes, mykpresses, og mosten klarnes ved kaldstabilisasjon natten over. Vinen gjæres på ståltanker ved 15 grader i 20 dager. Vinen tappes på flasker i siste halvdel av februar.
895,-
MEURSAULT AOC
Domaine Henri Delagrange, Burgund Frankrike
Chardonnay
Druene håndplukkes fra Delagranges 30 år gamle, sør-øst vendte vinmarker, mykpresses og gjærer i åpne 228 og 300 l. fat. Vinen lagres 12 mndr i barriques, hvorav 20% (kun) nye
1345,-
PULIGNY - MONTRACHET
Domaine Henri Delagrange, Burgund Frankrike
Chardonnay
En unik Puligny fra Didier Delagrange, vinmaker og arvtaker til Domaine Henri Delagrange.Druene høstes fra Didiers praktfulle, 0,7 ha vinmark i Puligny, mykpresses og gjæres så i åpne, eldre eikeliggere. Vinen lagres i 12 mndr, hvorav 10 i mindre fat, 20% nye, resten brukt.
1495,-
CHASSAGNE - MONTRACHET
Domaine Henri Delagrange, Burgund Frankrike
Chardonnay
Familien Delagranges nyeste produkt er deres Chassagne-Montrachet, produsert på druer fra en 1 ha vinmark de ervervet i 2012. Druene mykpresses, gjæres i 12 dager i åpne fat og lagres 10 mndr i en kombinasjon av eldre små eikeliggere og stål..
1495,-
husets vin
ROSÈ
SANCERRE ROSÈ
Dominique Roger, Loire Frankrike
Pinot Noir
Druene høstes manuelt og utvelges nøye, før de presses langsomt, for å sikre godt uttrekk av farge fra skallene, før gjæring i 3 uker. Modnes på bunnfallet til sent på vinteren. Vinen filtreres og flasketappes våren etter innhøsting
130,-/ 635,-
RØDE VINER
husets vin
MONTEPULCIANO D`ABRUZZO DOC
Umani Ronchi Abruzzo italia
Manuell innhøsting månedsskiftet september/oktober. Etter en mykpressing, gjennomgår vinen en 10 dagers maserasjon, før alkoholisk og malolaktisk gjæring. Ligger 4 mnd. på stålfat. Deretter kort tids flaskelagring.
glass 95,- / 425,-
BARBERA D ALBA DOC
Giovanni Rosso, Piemonte Italia
Barbera
Eksklusivt produsert på druer fra eldre vinranker i vinmarkene Damiano, Costa Bella og Cerretta i Serralunga d'Alba. Hver vinmarks avling vinifiseres separat og gjæres naturlig i temperaturkontrollerte sementfat med daglig pressing av 'hatten' i 18 dager. Vinen overføres så ufiltrert til 25 hl botti for lagring i 8-10 mnd. før flasking.
475,-
RIPASSO VALPOLICELLA CLASSICO SUPERIORE DOC
Stefano Accordini, Veneto Italia
60% Corvina, 15% Corvinone, 20% Rondinella, 5% Molinara
Ripasso er valpolicella som får en annengangsgjæring på bunnfallet etter Amarone-produksjonen. Accordinis «Acinatico» gjæres kaldt i februar, stabiliseres på stål til mai, lagres så på små trefat i 12 mnd., og så ytterligere på flaske før salg.
575,-
SANCERRE ROUGE
Dominique Roger, Loire Frankrike
Pinot Noir
Dominique Rogers Pinot Noir-druer innhøstes fra to eldre, økologisk dyrkede vinrmarker, hvorav 1/3 fra kalkholdig "oxford"-jordsmonn (svart mergel) og 2/3 fra et kritthvitt og svært skjellbasert fossilt jordsmonn. Vinen vinifiseres i stål før den lagres 12 mndr på eldre trefat.
635,-
SAINT EMILION GRAND CRU AOC
Chateu franc Patarabet, Bordaux Frankrike
95% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon
Druene innhøstes manuelt fra famliiens vinmarker, primært merlot, i Saint-Emilion. Vinen vinifiseres på tradisjonelt vis i små tanker hvoretter vinen lagres i minimum 12 mndr i barrique. Familien benytter fortsatt slottts kjeller i sentrum av byen for flaskelagring. Det historiske huset styres i dag av sjette generasjons vindyrkere, brødrene Sylvain og Pierra-Francois Faure
795,-
BRUNELLO DI MONTALCINO
Cold`Orcia, Toscana Italia
Brunello (Sangiovese) 100%
Druene dyrkes i sydeksponerte vinmarker som ligger på 300 m.o.h. Vinen gjæres i 18 til 20 dager på ståltanker med temperatur under 30 grader. Lagres deretter i 3 år på botti, laget både av slovensk og fransk Allier eik. Deretter lagres vinen 1 år på flaske.
875,-
BAROLO SERRALUNGA
Giovanni Rosso, Piemonte Italia
Nebbiolo 100%
Druer fra vinmarkene Ceretta Piani, Ceretta Margherita, Sorano, Costa Bella og La Serra presses separat i oktober og spontangjæres i sementtank i 10-12 dager med pump-over. Lagres 36 mnd. på 25 hl eldre eik, før den ufiltrerte vinen ligger på flaske 30 mnd.
895,-
AMARONE DELLA VALPOLICELLA CLASSICO
Stefano Accordini, Veneto Italia
Corvina Veronese 75%, Rondinella 20%, Molinara 5%
Håndplukkede druer tørkes på loft i 120 dager. Presses januar, uten at stilkene fjernes. Gjæres ved 12 grader og masereres i 30 dager. Vinen legges på fat sent i mai og fullender malolaktisk gjæring. På Allier og Never barriques i 2 år, så 8 mnd. på flaske.
995,-
VOLNAY VILLE VIGNES
Domaine Henri Delagrange, Burgund Frankrike
100% Pinot Noir
Druene til Delagranges Vieilles Vignes hentes fra familiens 1,73 ha, 55 år gamle vinmark, 280 m.o.h. og med øst-sør-øst eksponering. Druene gjæres 15 dager i åpne fat. Vinen lagres 15 mndr, hvorav 12 i eik.
1125,-
MUSSERENDE / CHAMPAGNE
PROSECCO DI VALDOBBIADENE BRUT DOCG
Bonaventura Maschio, Veneto Italia
Prosecco 100%
Druene innhøstes manuelt fra famliiens vinmarker, primært merlot, i Saint-Emilion. Vinen vinifiseres på tradisjonelt vis i små tanker hvoretter vinen lagres i minimum 12 mndr i barrique. Familien benytter fortsatt slottts kjeller i sentrum av byen for flaskelagring. Det historiske huset styres i dag av sjette generasjons vindyrkere, brødrene Sylvain og Pierra-Francois Faure
glass 110,- / 425,-
CHAMPAGNE BRUT AOC
Nominé-Renard, Champagne Frankrike
40% Chardonnay, 30% Pinot Meunier, 30% Pinot Noir
Produsert 100% på druer fra familien Nominés eiendom, hvor tre druesorter fra seks parseller vinifiseres hver for seg før de blendes av far og sønn Claude og Simon Nomine. Vinen ligger 30 mndr på bunnfallet (methode champennoise) og ytterligere 6 mndr etter degorgering.
895,-
CHAMPAGNE BLEU BRUT AOC
Besserat De Bellefon, Burgund Frankrike
50% Pinot Meunier, 30% Chardonnay, 20% Pinot Noir
Håndplukkede druer mykpresses og grovfiltreres. Første gjæring på 19°c i rustfritt stål tank med en til to omstikkinger før kaldstabilisering og endelig filtrering på kiselguhr, før 8 måneders stabilisering i ståltanker. Så følger flasketapping, dosage og 3-4 år på bunnfallet i flaske. Vinen lagres ytterligere minimum 6 måneder etter degorgering.
995,-
CHAMPAGNE BRUT NATURE AOC
Besserat De Bellefon, Burgund, Frankrike
30% Pinot Meunier, 10% Chardonnay, 60% Pinot Noir
Besserat de Bellefons unike Brut Nature produseres på håndplukkede druer fra slottets unike 16 ha store bio-vinmark i Marne. Druene mykpresses og grovfiltreres før gjæring på 19°c i rustfri ståltank med en til to omstikkinger før kaldstabilisering. Filtrering på kiselguhr og 8 måneders stabilisering i ståltanker følges av 5 år på bunnfallet i flaske. Vinen lagres ytterligere minimum 6 måneder etter degorgering.
1495,-
CHAMPAGNE BLANCS DE BLANCS GRAND CRU
Besserat De Bellefon, Burgund Frankrike
100% Chardonnay
Håndplukkede druer mykpresses og grovfiltreres. Første gjæring på 19°c i rustfritt stål tank med en til to omstikkinger før kaldstabilisering og endelig filtrering på kiselguhr, før 8 måneders stabilisering i ståltanker. Så følger flasketapping, dosage og 3-4 år på bunnfallet i flaske. Vinen lagres ytterligere minimum 6 måneder etter degorgering.
1595,-
Bjønnlia 45, 2634 Fåvang Tel: 97 56 99 28